Μελωδικά ζακυνθινά μονοπάτια: Ένα αφιέρωμα στη Ζάκυνθο μέσα από ξεχωριστές μουσικές δημιουργίες του Γιάννη Παντάκη | Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

 


Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στον ιστορικό αυλόγυρο της Ευαγγελίστριας, στο Κάτω Γερακάρι, σε αυτό το προσεισμικό κτίσμα που είναι ένα απ’ τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στο νησί, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η βραδιά αφιέρωμα στη Ζάκυνθο που είχα οραματιστεί.

Με τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, σαν μία παρέα όλοι μαζί, μέσα από στίχους και νότες βαδίσαμε, έως και ταξιδέψαμε νοερά, σε υπέροχα μελωδικά ζακυνθινά μονοπάτια. Ήταν ένα «ταξίδι» που μας έφερε ξανά μπροστά στο σπάνιο φυσικό περιβάλλον του νησιού μας, που μας έκανε να νιώσουμε νοσταλγικά για αλλοτινές στιγμές, αλλά και που μας γέμισε και με λίγη αισιοδοξία για το μέλλον, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα.  

«Μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική με όμορφες ζακυνθινές μελωδίες», «συγκίνηση», «υπέροχη μουσική βραδιά», «χίλια μπράβο και χιλιάδες συγχαρητήρια», «τίποτα δε χάθηκε πολιτιστικά στη Ζάκυνθο όταν ζούμε τέτοιες μουσικές βραδιές», «βραδιά όαση μέσα στο καλοκαίρι», «πόσο σημαντικό στις μέρες μας να προάγουμε τον πολιτισμό με τέτοιες εκδηλώσεις», «αγγελικές φωνές και μουσικές», «από τις πιο όμορφες και ποιοτικές βραδιές»... είναι μόνο ορισμένα από εκείνα που ειπώθηκαν όταν τα «μελωδικά ζακυνθινά μονοπάτια» έφθασαν στο τέλος τους, αλλά και που γράφτηκαν στη συνέχεια από όλους εσάς που ήσασταν εκεί. Η χαρά μου πώς να μην είναι τόσο μεγάλη, με τέτοια ανταπόκριση και αγάπη που εισπράξαμε, αλλά και μετά από όσα άκουσα δια ζώσης, από τον κόσμο.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και κατ’ επέκταση και για την έμπρακτη στήριξή τους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ευαγγελίστρια» και την πρόεδρό της κα Αθηνά Ξένου, τον πρόεδρο της Κοινότητας Κάτω Γερακαρίου κο Μαρίνο Κορδέλλο, το κατάστημα Ηχόχρωμα και προσωπικά στο Σπύρο Μόρφη για τον ήχο και φωτισμό της εκδήλωσης, το Δημήτρη Μαρκεζίνη από το Zantetimes.gr για την εξαιρετική βιντεοσκόπηση όλης της βραδιάς, το Γιώργο Μουζάκη και την εφημερίδα Ημέρα τση Ζάκυνθος για το άρθρο που δημοσιεύτηκε την επόμενη ημέρα με αντιπροσωπευτικό φωτογραφικό υλικό και μουσικά αποσπάσματα, το Γιάννη Βαρδακαστάνη και την Άννα Παντάκη για τα φωτογραφικά τους στιγμιότυπα, όλους τους αφανείς συντελεστές που εργάστηκαν για τη βραδιά αυτή, συμπεριλαμβανομένων βέβαια και των χορηγών της, χωρίς τη συνδρομή των οποίων θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίησή της και φυσικά όλους εσάς και πάλι που μας τιμήσατε και που στηρίζετε με την παρουσία σας την προσπάθειά μας.

Τέλος θα ήθελα και από το βήμα αυτό να ευχαριστήσω από καρδιάς ξανά και ξανά, τους συνεργάτες μου που με αγάπη και επαγγελματισμό αγκάλιασαν την σκέψη μου αυτή από την αρχή. Τον Φρίξο Μόρτζο στο πιάνο, τη Δήμητρα Σαπνάρα στο ακορντεόν και στο τραγούδι, το Σωτήρη Στραβοπόδη στην κλασική κιθάρα, τη Χαρά Ευαγγελινέλη και τη Ζωή Σελίμη στο τραγούδι, το Θοδωρή Καμπίτση που με τον αισθαντικό του λόγο και με την απαγγελία ενδεικτικών στροφών από τα μελοποιημένα ποιήματα, έδινε συνεχή ροή και ρυθμό στην εκδήλωση, καθώς και στη Λενέτα Στράνη για τη φιλική της συμμετοχή με την συγγραφή των κειμένων που διαβάστηκαν και ακούστηκαν.  

Η αγάπη και η ανταπόκριση που εισπράξαμε, αλλά και η δική σας παρότρυνση, ενίσχυσε την απόφασή μας να επαναλάβουμε αυτό το μελωδικό αφιέρωμα στη Ζάκυνθο, σε τοποθεσία και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Ας μείνουμε λοιπόν συντονισμένοι. Γιατί όπως λέει και μου έγραψε ένας φίλος αγαπητός... « Η Ζάκυνθος αντιστέκεται, όσα ρεσάλτα κι αν κάνουν για να την 'κουρσέψουν' ολοκληρωτικά. ».

Παραθέτω και ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα. 

Φιλικά και με εκτίμηση... όπως πάντα και για ΠΑΝΤΑ!












    

Τραγούδια από την εκδήλωση:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα «Μελωδικά ζακυνθινά μονοπάτια» από νέα αφετηρία: Ένα αφιέρωμα στη Ζάκυνθο μέσα από ξεχωριστές μουσικές δημιουργίες του Γιάννη Παντάκη | Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Μελωδικά ζακυνθινά μονοπάτια: Ένα αφιέρωμα στη Ζάκυνθο μέσα από ξεχωριστές μουσικές δημιουργίες του Γιάννη Παντάκη | Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Μελωδικά ζακυνθινά μονοπάτια: Ένα αφιέρωμα στη Ζάκυνθο μέσα από ξεχωριστές μουσικές δημιουργίες του Γιάννη Παντάκη | Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024