Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή μας στη συναυλία "Ζακυνθινές Μουσικές Μνήμες" που διοργάνωσε το Ωδείο Μητρόπουλος στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου στις 19/8/2017 (Φωτογραφίες από τη συναυλία)


Με καθαρές συνεργασίες και συμπράξεις που διακατέχονται πρώτα από όλα από αγνά κίνητρα αλλά και αγάπη για τη μουσική και την τέχνη γενικότερα, με ατομικές αλλά και συλλογικές συμπεριφορές που ξεχωρίζουν για τον επαγγελματισμό τους και για το σεβασμό προς τη ομαδική προσπάθεια, κερδίζουν οι ανθρώπινες σχέσεις που δεν αργούν να στο αναταποδώσουν με την ικανοποίηση της δημιουργίας και την αίσθηση της ελπίδας πάντα για κάτι καλύτερο.

Αυτό συνέβη και το Σάββατο 19 Αυγούστου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, όπου με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του μουσικού μας σχήματος στη συναυλία "Ζακυνθινές Μουσικές Μνήμες" που διοργάνωσε το Ωδείο Μητρόπουλος.

Η συναυλία επεδίωξε να ζωντανέψει μνήμες από την Αναγέννηση στην Όπερα και την Οπερέτα και από τις Καντσονέτες στις καντάδες και τις Αρέκες. Η συμμετοχή μας, ανάμεσα σε ένα πλούσιο κλασικό ρεπερτόριο και όχι μόνο, αφορούσε στην εκτέλεση και ερμηνεία δέκα νέων τραγουδιών μου για τη Ζάκυνθο, οκτώ από τα οποία περιλαμβάνονται στο Βιβλίο-CD "Η Ζάκυνθός μου" που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο. Δύο από αυτά και υπό τη διεύθυνση της Ανδριάνας Λυκούρεση, ερμηνεύτηκαν εξαιρετικά από το γυναικείο φωνητικό σύνολο "Ροδάμπελος". Αξιοσημείωτο της βραδιάς και της συμμετοχής μας, ήταν η πρώτη δημόσια εκτέλεση του μελοποιημένου ποιήματος της Διονυσίας Μούσουρα "Μπαλάντα για Σεπτέμβρη", το οποίο ερμήνευσε εξαιρετικά και ιδιαίτερα αισθαντικά η Ανδριάνα Λυκούρεση.

Στο πλαίσιο θέλω να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο γυναικείο φωνητικό σύνολο Ροδάμπελος, που μου έδωσαν τη χαρά να ερμηνεύσουν εκπληκτικά και με πολλή αγάπη, συνοδεία της ορχήστρας μας τα τραγούδια "Θυμάμαι τ' ακρογιάλια σου" και "Αποχαιρετισμός προς τη Ζάκυνθο". Ευχαριστώ και πάλι όλα τα μέλη της ορχήστρας μας αλλά και παράλληλα και μέλη μίας όμορφης και σταθερά αριθμητικά και ποιοτικά αυξανόμενης παρέας, αλλά και την Ανδριάνα Λυκούρεση και το Βασίλη Χριστοδουλόπουλο για τις όπως πάντα υπέροχες και μοναδικές φωνές και ερμηνείες τους. Ευχαριστώ από καρδιάς και προσωπικά την κα Ελένη Τρούσσα και κ. Τάκη Τρούσσα του Ωδείου Μητρόπουλος, για τη σκέψη και πρόσκλησή τους να συμμετάσχουμε στην μουσική αυτή βραδιά. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και φυσικά και προς όλους τους λυρικούς καλλιτέχνες και φίλους που συμμετείχαν και συνυπήρξαμε στη σκηνή. Τέλος να ευχαριστήσω τους παρακάτω χορηγούς μας για την εμπιστοσύνη τους και τη στήριξη της προσπάθειάς μας, που χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν από δυσκολότερα έως και ακατόρθωτα.
  1. Latas Cafe (Μπόχαλη)
  2. Banana Baya (Βασιλικός)
  3. Ενοικιαζόμενα δωμάτια "Τα πεύκα" (Βασιλικός)
  4. Παραδοσιακή ταβέρνα "Μπάμπης" (Βασιλικός)
  5. Ταβέρνα "Ιόνιο" (Βασιλικός)
  6. "Ammos Beach Club" (Βασιλικός)
Στη συναυλία έλαβαν μέρος:

- Το Αναγεννησιακό Χορευτικό - Χορογραφίας Σονιας Μιχανού από το δρώμενο "Βενετσιάνικος Γάμος στο ΤΖάντε" 16 ου αιώνα του εμπνευστή Ζωγράφου Εθνικού Καραβογράφου Αντώνη Μιλάνου.
- Οι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Μαριάννα Μανσόλα (Σοπράνο), Νίκος Στεφάνου (Τενόρος), Δημήτρης Σιγαλός (Τενόρος), Χρήστος Αμβράζης (Μπασος), Παύλος Μαρόπουλος (Μπάσος-Ηθοποιός) και οι Ντένια Λεβέντη (Σοπράνο), Ανδριάνα Λυκούρεση (Σοπράνο), Παναγιώτης Τρούσσας (Βαρύτονος). Συνοδεία πιάνου ο πιανίστας της Ε.Λ.Σ Φρίξος Μόρτζος και ο κιθαρίστας Πέτρος Λιάρος.
- Το γυναικείο φωνητικό σύνολο "Ροδάμπελος" υπό την διεύθυνση και διδασκαλία της Ανδριάνας Λυκούρεση
- Η Ζακυνθινή μας ορχήστρα στην οποία συμμετείχαν οι: Σπύρος Κανδιάνος, Σπύρος Γιακουμέλος (μαντολίνο), Loli Elezi (βιολί), Δήμητρα Σαπνάρα (ακορντεόν), Ηλίας Μπράχος (κλασική κιθάρα), Vaghinak Galoyan (βιολοντσέλο-κοντραμπάσο) και στην ερμηνεία οι: Ανδριάνα Λυκούρεση, Βασίλης Χριστοδουλόπουλος και Γιάννης Παντάκης
- Gust Star ο βραβευμένος τραγουδιστής Γιάννης Πετρόπουλος

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη συναυλία. Για περισσότερες φωτογραφίες επιλέξτε εδώ:

 

  

 

 

 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τιμητική εκδήλωση στην ποιήτρια και συγγραφέα Λενέτα Στράνη - Ζάκυνθος 20/8/2023

Το μουσικό άλμπουμ «Η Ζάκυνθός μου» κυκλοφορεί σε Βιβλίο CD

"Η Ζάκυνθός μου" - "ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ" (Στίχοι: Ιωάννης Τσιλιμίγκρας 1872 - 1947)