Άλμπουμ: "Η Ζάκυνθός μου"

Παραδοσιακά τραγούδια για τη Ζάκυνθο

Στο μουσικό άλμπουμ «Η Ζάκυνθός μου», περιλαμβάνονται τραγούδια εμπνευσμένα από ποιήματα παλαιότερων αλλά και σύγχρονων ποιητών, κυρίως Ζακυνθινών, γραμμένα αποκλειστικά για τη Ζάκυνθο, το μοσχονήσι του Ιονίου, ή την Υλήεσσα του Ομήρου και τη Φλωρεντία της Ανατολής κατά τον Διονύσιο Ρώμα και Ντίνο Κονόμο αντίστοιχα.

Η μελοποίηση ποιημάτων για τη Ζάκυνθο, αποτελούσε μία σκέψη και επιθυμία αρκετών ετών, μέχρι που με αφορμή την εξαιρετική ανθολόγηση του Διονύση Σέρρα «Η Ζάκυνθος στην Ελληνική και ξένη ποίηση» από τις εκδόσεις Οι φίλοι του Περίπλους, σ
τις αρχές του 2012 μου δόθηκε η δυνατότητα να ξεκινήσω αυτή τη διαδρομή της αναζήτησης και της δημιουργίας, περνώντας μέσα από τα υπέροχα επτανησιακά μουσικά ακούσματα και μονοπάτια.

Οι μελωδίες με τα ηχοχρώματα του μαντολίνου, της κιθάρας και του βιολιού μάς παραπέμπουν χωρίς δεύτερη σκέψη στα γνωστά και αγαπημένα επτανησιακά ακούσματα. Με τη συγκεκριμένη μου προσπάθεια προσπαθώ να εκφράσω τόσο την αγάπη μου για το νησί, όσο και το θαυμασμό μου για την πλούσια και μακραίωνη μουσική του παράδοση, ενώ παράλληλα ευελπιστώ με τα τραγούδια μου να εμπλουτισθεί το επτανησιακό μας ρεπερτόριο και με στίχους άλλων ντόπιων ποιητών.

Η παρουσίαση των τραγουδιών του άλμπουμ ξεκίνησε να γίνεται αποσπασματικά από τον Μάρτιο του 2014 μέσα από το διαδίκτυο με προσωπικές μου ηχογραφήσεις, αλλά και στη συνέχεια μέσα από ανοιχτές δημόσιες εμφανίσεις - εκδηλώσεις. Σήμερα πλέον κυκλοφορεί και έχουμε ήδη στα χέρια μας σε μορφή Βιβλίου-CD, μία εξαιρετική σε ποιότητα δισκογραφική αλλά και έντυπη παραγωγή ενός πρώτου μέρους του άλμπουμ, το οποίο περιλαμβάνει δεκατέσσερα τραγούδια. Περισσότερες πληροφορίες για το Βιβλίο-CD μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

Ευχαριστώ
Γιάννης Παντάκης


Ιστορικό παρουσιάσεων - εμφανίσεων